ESITTELY

Teijon Rautahalli Oy on 2010 perustettu perheyritys, joka aloitti pienimuotoisesti venetelakoinnin vuonna 2013 omistamassaan kylmähallissa osoitteessa Salo/Teijo, Telakkatie 20.  Syksyllä 2015 aloitimme asiakaspurjeveneiden sisätelakoinnin 6:lla 34-45 jalan purjeveneellä.

Käytämme veneiden telakointiin omia kuljetus- ja samalla varastointikelkkoja, joita on tehtyinä 12 kpl. Valmistamme 4 lisäkelkkaa syksyksi 2019. Kylmähallin tiloihin mahtuu venekoosta riippuen noin 18 purjevenettä.

 

Palvelemme asiakkaita suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Erityisesti haluamme kuunnella  ja helpottaa venettään omatoimisesti kausihuoltavaa asiakasta avarissa sisäkunnostustiloissa kunkin veneen ympärillä. Kokonaishintatasomme on hyvin kilpailukykyinen, jota kannattaa vertailla. 

 

 

Kylmäsisätilaa asiakaspurjeveneille on yhteensä käytössä 2 x 650 m2. Telakan vuonna 1958 valmistuneessa rakennuksessa on harjakatto, betonilattia ja sisätiloissa järeä kaarimallinen puupalkkirakenne. Hallissa on aikanaan ollut Teijon Tehtaiden kuivailmainen sen ajan mustanraudan varasto, joka on varusteltu ja kunnostettu piha-alueineen venetelakointia varten vuosina 2010-2018. Hallin ja piha-alueen viimeistelytyöt sekä varustelut jatkuvat edelleen.


300 m päässä hallista sijaitsevan nostorannan eli vanhan kaljaasisataman laiturinreunan pituus on 22 m ja syväys 3 m keskiveden korkeudella. 5,1 m laivaväylä nostorantaan kulkee Kemiön Strömman kanavan kautta Hangon suunnasta.


Hallin sisätilojen valaistusvoimakkuus on 365 000 luksia/650 m2 ja värilämpöisyys on 4000 K, mahdollistaen miellyttävät työskentelyolosuhteet. Rakennuksessa on vahvatukirakenteinen peltinen harjakatto ja lautaverhoilu. Hallin puurakenne imee talven lämpövaihteluissa kosteutta sisäilmasta ja mahdollistaa sisätilojen pölykuivuuden myös syksyn ja talven sateilla.


Nostoapuvälineet ovat CE vaatimusten mukaisia, itsekantavia ad 13 tonnin purjeveneiden säilytykseen ja siirtoon suunniteltuja omavalmisteisia teräksisiä purjevenekelkkoja (Tykotransport sailing boat cradle 13 ton, SBC 13). Niissä on 7 isoa  35 x 25 cm tukitassua, joissa on vulkaaniliimattu 20 mm paksu ei-likaava, punainen ja liuottimia kestävä kumipehmuste.


Venekelkoilla on mahdollista talvitelakoida köliin nähden myös reilusti takapainoinen purjevene. Osittain nousevan nostokölin tai kölin pistemäinen kosketuspinta ei ole pääsääntöisesti este telakoinnille kelkoillamme. Asiakkaiden omia pukkeja voidaan säilyttää telakan ulkotiloissa.


Takilan/rikin poisotto ja pystytys sekä purjeveneen nosto ja lasku tehdään lastauslaiturissa pehmosuojatuin liinoin yhteistyökumppanin järeällä kuorma-autonosturilla. Mastojen siirto nostorannasta halliin ja takaisin tehdään 4 m pituisilla 2-akselisilla telakan mastonkuljettimilla. Venekelkan tukitassut säädetään mahdollisuuksien mukaan veneen valmistajan telakointiohjeet huomioden. Veneen pohjan näkit ym. painepestään pois nostorannassa telakan järeällä painepesurilla.


Kelkat veneineen siirretään telakan Volvo L70 pyöräkuormaajaan kytketyllä CE vaatimusten mukaisella telekan omalla 15 tonnin hydraulisella venekelkan kuljettimella (Tykotransport hydraulic cradle transporter 15 ton, HCT 15) hallin sisätiloihin. Mastot varusteineen säilytetään saalingit purettuina avarissa mastotelineissä hallin reunoilla sisätiloissa.


Jätehuoltoa varten on jätekeräyspisteet sisällä. Järvivesi on käytettävissä 240 litran säiliöissä ei-pakkaskaudella. Keväällä veneisiin on saatavissa rajoitetusti juomavettä vesijhärjestelmien testauksiin. Kevyet vesipesut mm. ennen vahauksia voidaan tehdä sisätiloissa. Hallin molemmissa päädyissä sisällä, on kompostoiva WC erillisellä sisäänkäynnillä ja pois johdetulla ilmanvaihdolla.

 

 

Normaali nostokausi alkaa tänä syksynä 09.09. ja loppuu 28.10.2019. Kemiön Strömman nostosillan läpi on pääsy tilauksesta senkin jälkeen. Vesillelaskut alkavat yleensä huhtikuun puolivälissä. Talvitelakointikausi 2018-19 päättyy 03.06. Telakointikausi 2019-20 päättyy 01.06.2020.

 

Myöhäisempi veneen nosto ja aikaisempi lasku on mahdollista säävarauksin. Läpi kesän telakointi tai pitempiaikainen veneen varastointi on mahdollista eri sopimuksesta. 

Laaajemmatkin korjaus- ja huoltotyöt ovat yhteistyökumppaneiden kanssa ne toteuttaen mahdollisia eri sopimuksesta. (päivitetty 07.05.2019)